Υπερηχογράφημα Β Επιπέδου

Αναφέρεται και ως ανατομικό υπερηχογράφημα

Εξετάζουμε λεπτομερώς την ανατομία του εμβρύου, προσδιορίζουμε τη θέση του πλακούντα, αξιολογούμε την ποσότητα του αμνιακού υγρού καθώς και την ανάπτυξη του εμβρύου.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον εγκέφαλο, το πρόσωπο, τη σπονδυλική στήλη, την καρδιά, το στομάχι, το έντερο, τους νεφρούς και τα άκρα. Ο καθορισμός του φύλου είναι δυνατός μετά από συγκατάθεση του ζευγαριού, μπορούμε επίσης να πραγματοποιήσουμε διακολπικό υπερηχογράφημα για τη μέτρηση του μήκους του τραχήλου της μήτρας που θα συμβάλλει στον υπολογισμό των πιθανοτήτων προωρου τοκετού.
Εάν στον αναλυτικό ανατομικό έλεγχο του εμβρύου εντοπιστούν τυχόν δομικές ανωμαλίες, η σημασία των ευρημάτων θα συζητηθεί και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έχουν περαιτέρω παροχή συμβουλών.
Περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου του free cell DNA test, επεμβατικές εξετάσεις όπως αμνιοπαρακέντηση μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν.

Ποιες είναι οι ενδείξεις ή οι λόγοι για αυτό το υπερηχογράφημα;

Το υπερηχογράφημα συνίσταται σε όλες τις έγκυες μητέρες.

Πώς να προετοιμαστώ για την εξέταση Β Επιπέδου;

Μια μέτριας πλήρωσης κύστη είναι αρκετή για την τέλεση του διακοιλιακού υπερηχογραφήματος, ενω σκόπιμο κρίνεται να έχετε μπροστά σας τουλάχιστον 60 λεπτά.

Υπάρχει επιπλέον κόστος για μια πολύδυμη κύηση;

Ένα πρόσθετο 25% του αρχικού κόστους προστίθεται για μητέρες που περιμένουν δίδυμα ή τρίδυμα.

Πότε συνιστάται το επόμενο υπερηχογράφημα;

Το επόμενο υπερηχογράφημα συστήνουμε να γίνει γύρω στις 32 εβδομάδες κύησης, προς αξιολόγηση της ανάπτυξης του εμβρύου, του αμνιακού υγρού, της θέσης του πλακούντα και της εξέτασης Doppler (εκτίμηση του καλώς έχειν του εμβρύου).

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Δευτέρα – Παρασκευή
9:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00
Σαββατο – Κυριακή
Κλειστό

 τ. 210 646 8188

κ. 697 333 9592

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κλείστε Ραντεβού

Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού. Καλέστε τώρα για να προγραμματίσουμε την επίσκεψή σας στο ιατρείο.